5 Aralık 2013 Perşembe

Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha



Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha kitabının yazarı Ferudun Oral. Ferudun Oral bol ödüllü bir yazar. 2008 ve 2012 yıllarında uluslararası  IBBY (International Board on Books for Young People/Genç İnsanlar için  Uluslararası Kitap Kurulu)) tarafından yılın en iyi resimli çocuk kitabı seçilmiş. Pirinç lapası ve küçük ejderha bu kitaplardan biri. Ben son zamanlarda kitap alımlarımı IBBY'nin ödül verdiği kitaplardan yaptım ve gelen kitaplardan ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.

Ferudun Oral da ödül bol. Sanatçının Japonya da birincilik ödülü alan  "Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga"i simli kitabı da çok güzel. Bu kitapta vefa ve sevgi teması çok güzel işlenmiş. Bu yazarın resmettiği kitaplar o kadar özel ki anlatamam.




Hikaye, sabah kalkan ve artık pirinç lapası yemek istemeyen küçük bir ejderhanın hikayesi. Annesi anlayışla karşılıyor ve küçük ejderha bir yolculuğa çıkıyor. Yolda bir sürü yiyebileceği şeyle karşılaşıyor ama yemiyor yada bir kısmını yemeyi beceremiyor. Hikayenin sonu çok hoş bir şekilde bitiyor. Çok özel bir doğum günü partisi ile.



Bu yazarın yazdığı ve resmettiği kitapları mutlaka inceleyin bence (Yalvaç Ural ın yazdığı ve Ferudun Oral ın resmettiği ' Küçük Ayı ve Ahlat Ağacı ' na biz bayıldık). Çocuk kitapları ödülleri serisi olan (en son Hans Christian Andersen ödülü adayı gösterildi Sevim Ak ile birlikte ) bu yazarın kitapları çok farklı. Mutlu kalın...



2 yorum:

  1. Kitap ilgimi çekti, duru'ya okumalıyım diye düşündüm:) edinicem bende inşallah. teşekkürler.

    YanıtlaSil