30 Temmuz 2013 Salı

Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir


Resim Orbit marka bebek arabasına aittir

(Öncelikle benim bebek arabaları ile ilgili olan aşağıdaki önerilerim, bebek arabaları ile ilgili arkadaşlarımın benimle paylaştıkları yada benim şahsi deneyimlerimden çıkan sonuçlardır.)
Bebek arabası alırken nelere dikkat etmek lazım, kullanım deneyimlerim neler, onları sizlerle paylaşmak istedim. Eminim kullanan anneler zaten deneyimlenmiştir. Bunlar yeni bebiş sahibi olacaklara : )
Güvenlik: Beş noktadan emniyet kemerli olmasına dikkat edin. Emniyet mekanizması çocuk tarafından açılabilir olmamasına dikkat edin. Kenardaki vidalar çocuğunuz uyurken yada hareket halindeyken çocuğunuzun bir yerlerine zarar verecek şekilde çıkıntılı olmasın.
Sonra vidaların üzerlerini bezle sarmak zorunda kalmayın. Araba koltuğu ile birlikte set halinde alıyorsanız, araba koltuğunun izofixli olmasın dikkat edin. Önce güvenlik.
Resim: Wollex marka bebek arabasına aittir

Çocuğun konforu : Oturma alanının geniş olması avantajlı. Bebeğiniz büyüdükçe daha geniş oturma alanına  ihtiyacınız artıyor.Yatış pozisyonu tam olan tercih edilirse doğumdan itibaren kullanılabilir.Sırt dayanağı farklı sevyelerde ayarlanabilmesi, ön tepsisinin olması veya ön tepsisindeki oyuncaklar, güneş tentesinin kademeli olması, kumaşın silinebilir ve terletmeyen kumaştan olması, mümkünse hijyen açısından da yıkanabilir olması  arabanın tercih nedeni olabilir.Mümkünse çift yönlü olmasına dikkat edin. Bu sayede bebğinizin  yüzüne güneş gelmez ve siz de bebeğiniz  uyuduğunda  yüzünü görebilirsiniz.




Kullanım rahatlığı: 1-Katlandığında küçük olursa, aracınızın bagajında fazla yer kaplamamış olur.Uçak yolculuğu olursa da rahat edersiniz. 2- İhtiyacınız olmadığı zamanlarda evinizde az yer tutar. 3-Hafif olması avantaj, üzerine bebiş de binince veya çocuk biraz büyüyüp ağırlaşınca itmesi çok zor oluyor. 4-Çocuk elinizde iken aracınıza koymanız gerekirse de tek elle kaldırabilmek gerek. 5-Kolay katlanabilmeli. Çocuğunuz kucağınızda iken bebek arabasını açmak yada araca koymak için katlamak gerekebiliyor. Öyle zamanlarda bebek arabası kabusunuz haline gelebiliyor. Açılmıyor yada kapanmıyor bir kucağınızda çocuk , arabayı aldığım güne diye içinizden geçebiliyor : ) 6- Arabanızın bagajına sığacak mı, sığdıktan sonra ne kadar alan kalacak? Alışverişe gittiğinizde paketleri koyacak yer kalıyor mu? 

Konsept bebek arabası


Arabanın teknik özellikleri:1- Amortisörlü olursa çocuk titreşimi en az hissediyor. 2-Kar yağan bir yerde yaşanıyorsa iri tekerlekli olmasına, 3- Büyük tekerlek, kaldırım ve basamaklarda çok rahatlık sağlıyor. İkinci çocuk olduğunda ve yaşları yakın olursa ne yapacağınızı da planlayın bence : ) Garanti süresi ve servisine  ulaşım kolaylığı da çok önemli.



Fiyatı:Kampanya takibi yapılırsa çok uygun fiyata alınabiliniyor. Bence acele edip almayın. Zaten çocuk doğduğunda ilk iki ay neredeyse siz ve çocuk hiç dışarı çıkmıyorsunuz. Zaten arabaya ihtiyaç olmuyor. Gezerek farklı seçeneklere bakarak alın.. Tüm bu özelliklere sahip araçlar çok pahalı diye düşünebilirsiniz ama uygun fiyatlı olanı alırken hangilerinden vaz geçebileceğinize karar vererek alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder