16 Nisan 2013 Salı

Kızımdan Enfes Kurabiye Tarifi


Şekilli kurabiyeler pişerken tüketilince geriye bunlar kaldı
Kızımla kurabiye yaptık.
Tarifi kızıma ait:Kızımın uygun gördüğü miktarda tereyağı, kızımın tamam dediği kadar şeker, paketten dökebildiği kadar kabartma tozu, istediği kadar kaşıkla yoğurt, (bazen de süt) avuç avuç koyduğu kadar un, paketin içini boşaltabildiği kadar vanilya, kıvamı tutturmak için benim ilave ettiğim kadar  un.
Hazırlanışı: Hamur kızım tarafından yoğurulur, sonra tadına bakılır ve şekerinin miktarı beğenilmemişse, ilave şeker konulur, Şekeri fazla ise 'bu güzel olmuş anne' demesinden anlaşılır : )

Daha sonra hamur benim de yardımımla biraz daha yoğurulur, Kızım onu ikiye ayırır ve 'bu kakao için' diye ayırdığı hamura kakao ilave edilir (tatlı kaşığı ile kaşık kaşık.) O da yoğurulup arada bir tadına bakılır. Buz dolabına koyulur. Çok yorulduğu için kızım; 'Uyku geldi' der uyur ve uyanınca kaldığımız yerden devam edilir.


Buzdolabından çıkarılan kurabiye hamuru,  kızımla birlikte oklava ile açılır. Üst üste konulup, sarılır. Sonra bıçakla benim tarafımdan kesilip, bir kısmı oyun hamuru kalıpları ile, bir kısmı normal kurabiye kalıbı ile, bir kısmı da kızımın oyun hamuru gibi doğaçlama şekiller vermesi ile tepsiye konulup fırına verilir.

Farklı büyüklük ve şekillerde olması nedeni ile, tepsi farklı zamanlarda pişen kurabiyelerle doludur ama bu da avantaj olarak döner.Çünkü ara ara çıkarıp pişenleri kardeşi ile yer.
Yeni tariflerde görüşmek üzere
Mutlu kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder