7 Temmuz 2015 Salı

Evde Kolay Ebru Sanatı Yapımı Nasıl Olur

                               

Evde yada okulda ebru yapmak cok kolay. Mantığı  çok basit: alttaki su ılık ve yüksek yoğunlukta olacak. Üstteki boya canlı ve konulan yüzeye yapışacak.
Eğer evde yapacaksanız ve küçük bir alanı kaplıyacak iseniz, kücük bir yoğurt kabı yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken ılık suya üst üste farklı renkte ojeler damlatmak ve kürdanla sekil vermek. Sonra bu resim (boya) bir bardağa ya da bir kağıda kolayca yapısıyor.


                                     oje renkleri ile ilgili görsel sonucu
Eğer işim daha kolay olsun, ben yapamadım derseniz en kolay yolu makarna suyudur. Daha koyu yoğunlukta olduğu için ojeyi suyun yüzeyinde tutar ve ebru sanatını yaparken daha özgün desenler verir.
Kolay ve basit ebru yapımı bu. Tabi gercek ebru gibi olmaz. Hani öd suyu ve gül ağacı dalı ile yapılan. Ama, tam bir tezgah 400 den baslıyor. Ya da cocuklar için hazır setler var. Onlardan da yararlanabilirsiniz.. Ama bu yöntem hem basit hem de eğlenceli. Mutlu kalın...

9 yorum:

  1. Canım bayıldım bende deneyeceğim.Bilgi için teşekkürler. ♡

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik bir yöntemmiş.Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Bak bu çok enteresan bir yöntemmiş, heves edenler deneyebilir cidden.

    YanıtlaSil
  4. Oje ile ebru yöntemi çok ilginçmiş hiç aklıma gelmezdi.Teyzemizden kullanmadığı ojeleri isteyip hemen yapacağız kızım ve oğlumla ;)

    YanıtlaSil
  5. makarna suyu iyi fikirmis deniyecegim canisi

    YanıtlaSil
  6. Azerbaycandan selamlar. Ebru sanati cok guzel. Bu yontem gercekten ilginc ve ayni zamanda cok kolay.Mutlaka deneyecegim.Ben makarna suyu ile genelde krep yaparim. Bu defa da ebru yapalim-)

    YanıtlaSil
  7. makarna suyunun beklemiş olması sıkıntı olur mu

    YanıtlaSil
  8. makarna suyunun beklemiş olması sıkıntı olur mu

    YanıtlaSil
  9. biz kızımla sık sık yaparız bunu. çok eğlenir:)

    YanıtlaSil