12 Ekim 2013 Cumartesi

Şato da Öğle Yemeği



Bu gün çocukları Şato ya götürdük. Şato dediysem aklınıza eski çağda dere beylerinin  oturduğu kale şeklindeki, kubbesi olan yapı aklınıza gelmesin, restoranın adı  Şato. Çok güzel bir yer. Çok güzel bir bahçesi var. Tam da çocuklara göre. Kocaman, çimenlik, çok güzel bir çocuk parkı ve çalışanları çocuklarınızla da çok iyi iletişim kuruyorlar. Dış bahçesinde de çoook şeker bir Golden var. Çocuklarım en çok onu seviyor. adI Leydi. Bir de annesi Kontes var. Tabi bir şatoya Leydi ve Kontes yakışır. : )



Bizde açık havada çocuklar biraz güneş ışığı alsın, balık yesin, güzel bir ortamda  arkadaşları ile vakit geçirsin diye gittik. Buse ile Yaman ikizler ve çok şeker çocuklar. Kızımla aralarında 6 ay var, ailece onları çok seviyoruz.
Orada neler yaptık neler, öncelikle çok güzel ve mutlu bir zaman geçirdiler.


  •  Limon boyama ile limon baskısı yaptık. Nasıl mı? Balığın yanına getirdikleri limon geniş delikli, bir beze sarılı idi. Bez arkasından da bağlanmış. Limonu yemekte kullandık. Sonra sulu boya ile limonu, o hali ile boyayıp kağıda bastırdık. Harika görüntüler oldu.
  • Parkında bol bol oynadılar, tırmandılar, kaydılar, sallandılar, korsan gemisi şeklinde olduğu için oyun alanı korsancılık oynadılar.
  • Yeni evlenecek bir gelin, gelinliği ile Şatoya düğün saati gelene kadar çay içmeye gelmişti. Bizimkiler gelini bayağı incelediler, sonra gelinle damat resmi çizip onlara hediye ettiler.

  • Köpekle oynadılar, doğayı incelediler, çimenlerle oynadılar, kumda oynadılar, bayıldılar artık oynamaktan.
  • Levrek ızgara yediler. Ben balık yedirmeye çalışıyorum. Genelde kızım biraz homurdanır yerken ama bu kez açık havanın da etkisiyle hiç sesini çıkarmadan balığı yedi.
  • Pastel boya ile boya yaptılar. 4 çocuk iki sayfaya. Güzel tarafı kavga etmeden kağıdı birbirlerinin çizimine saygı göstererek kullanmaları oldu. Oğlum bazen saygı göstermedi, her iki sayfayı da boyadı.
Bu gün kısaca çok güzel geçti. Şanssızlık fotoğraf makinemin evde kalmış olması idi. Ne yapalım, fotoğraflayamadım bunları. Kısmet bir daha ki sefere. Mutlu kalın...

2 yorum: